I když už mě nebaví tu pořád chválit Kevinovy nože, je to žel tak. Jeho verze stojí sice většinou min. dvojnásobek, narozdíl od ostatních klonů (s vyjímkou např. některých kousků od ADAI), pořád je to ale méně, než často desetinásobná cena originálů.
Najdou se samozřejmě i vyjímky, to ZT0801 má ten samý luxusní chod a zvuk a začínám věřit, že to elmax je, u valné spousty ostatních klonů je to ale třetí liga.
Ale to neva, pořád se bavíme o milovnících nožů, co už mají jisté zkušenosti, požadavky a náročnost.
Pro většinu začátečníků s nízkým rozpočtem většina dostupných klonů stačí, objevují teprve svět mírné závislosti na potřebě nože v kapse či v šuplíku a líbí se mi ty udivené obličeje, co vůbec za nože existuje a jak se který jmenuje
Vlastně jim závidím, střelil jsem pár základních nožů přátelům a i po měsících se mě chodí ptát, jak se vlastně (v originále) nůž jmenuje
Nehrozí jim závislost nás posedlých, mají nižší nároky a nehrotí to tak, jak my občas umíme
Kevinovy repliky mají ještě min. jednu další velkou výhodu - vesměs dělá omezené série, které zaručují jako u všeho limitovaného jistou exklusivitu a sbírkovou hodnotu, takže jsou často prodejné a žádané i s několikaletým odstupem a dokonce i s různými custom modifikacemi, ne vždy zdařilými ;) Jeho jméno prostě zní jako kouzelné zaklínadlo a to jediné mi hladí šrámy po vyšším výdaji při koupi, zvlášť když je to teď tak zbytečně překotné.
Člověk se pak netěší na další kus, spíš bojí, kde na to zase vzít a kterou verzi vynechat, aby pak nelitoval

A taky se nemohu zbavit dojmu, že se kvůli tomu fofru už tak nehledí na výstupní kontrolu jednotlivých kousků, aby se to nezvrtlo v tradiční čínské pravidlo, co nejrychleji co nejvíce prodat, fuck na kvalitu a feedback...