No ale rok ještě neskončil

Čekám na Kevinův ledokolí počin...
Odpovědi na tuto otázku se záměrně dlouho vyhýbám (já vím, chceš hlavně tipy na další kaufy ;) ), a vlastně jsem celý postup svého "zrání" popsal ve sbírce. Její ucelenou fotkou to mělo opravdu skončit, protože to není kam dávat a další nože jsou pro mne rizikem zklamání.
Paradoxně se mi to stalo zrovna s nožem, který nosí admin měsíc v kapse

Pokukoval jsem po originálu již déle, pak jsem čekal na Váš názor a protože byl pozitivní, šel jsem do něj také. No jednak mě zklamala funkce flipperu, nůž prostě při vší snaze flipuje obtížně a mnohem hůř než třeba ZT0801, jednak mi vlastně vytlačil karbonový Hinderer ze sbírky, protože je mu příliš podobný a narozdíl od něj aspoň trochu flipuje, navíc má ložiska.
Když jsem pak vytáhl ze šuplete Venom2 a srovnal jej se ZT, bylo rozhodnuto, Venom mi prostě sesadil všechny Hinderery a ZT-čka a je pro mě na dlouho jejich nekorunovaný král, vším...
Sám jsem tu kdysi dávno upozorňoval na fakt, že tyhle fóra mohou ovlivňovat a vzhledem k různorodosti nás lidí a potřeb či chutí se člověk prostě nesmí nechat příliš naviklat, aby pak ve finále spíš nebyl naštvaný, že se svezl s davem proti své vůli

Ksakru mě tady dostal, když mi došlo, že prahne jen po karbonu, kterého už naopak začínám mít dost a toužím po barvách, zdobení a všemožných povrchových úpravách, no málem jsem koupil Cannabis, nakonec jsem to refundoval. Možná jsem ho měl vzít místo 0652CF.
Další problém vidím v naší závislosti na flipperu a ložiskách, to dřív nebylo, nebo se to tak neprožívalo, no jak si člověk zvykne, "staré" koncepce nožů a podložkové klony se stanou bolestnou a neprodejnou minulostí...
Mé tipy jsou pro většinu světa tudíž nepoužitelné, kdyby doma hořelo, drapnu do kapsy Kevinovu F95 a modrého Neona, oba S35VN v satinu a stačilo ;) Přes celou tu škálu nožů jsem se potřeboval dostat ke Shirákům, ale nemohu je donekonečna nadřazovat, by se to zprotivilo, již tak to vlákno mluví za vše, nese s sebou celou historii letošní čínské nadílky, a že jich bylo...
Všechny ostatní nože si beru na hraní jen pro zpestření, aby se Shiráci nezprotivili, no a to co ze šuplíku "přeteklo", bude putovat mezi přátele či rodinu, příp. zájemcům zde z fóra. I když jak jsem pochopil - každý si raději ten svůj klon vybere a koupí sám, už jen to vybírání, čekání a vybalování, to je půlka radosti z nože... A ti co teprve začínají, za nůž víc jak pětikilo nedají a rozdávat to nemíním.
Takže předávám prostor ostatním (min. McMarbarovi, Caulovi ;) ), ať hodí své tipy a letošní úlovky, pokud se ještě někdo najde, moc nás tu stále není