VESPA Combat Troodon

Vystřelováky - Out the front
Odpovědět
Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

VESPA Combat Troodon

Příspěvek od Weiny »

Konečně Čína vyrobila vlastní verzi Combat Troodonu, která dostala čepel ve tvaru Hinderera 8-}
Materiál rovnou S35VN, cenovka 139USD moc nepotěší, váha 153g je také dost, ale furt lepší než 300 a více... Bude to pěkný macek, koukám 24cm.
Aliexpress se proti OTF nožům brání, prodej je hodně riskantní, prodejci dostávají až 3-týdenní banny, nesmí se vystavovat foto čepele a je to taková hra s ohněm.
A za tu snahu jsem si tohohle krasavce v oranžové barvě pro jistotu objednal :D :ymapplause: O dojmy se po novém roce samozřejmě podělím, náš prodejce s nickem Kevin John (na Vespa store Mary Chen :)) ) mi dokonce slíbil, že mi na mou prosbu na klip foukne logo Microtechu, neb já to prostě rád ;)
Přílohy
snap537.jpg
snap540.jpg
snap542.jpg
snap543.jpg
snap544.jpg

caul
Příspěvky: 64
Registrován: 11 čer 2015, 18:22
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caul »


Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Vespa Troodon

Příspěvek od Weiny »

Tak nějak kouzelně to vyšlo, a dnes (na silvestra) mi paní pošťačka doručila až do domu oranžového vespáckého krasavce ;)
Moje obavy postupně odpadaly a rostlo nadšení, které ten nůž přináší, a Vespa opět potvrdila, že je v posledních měsících na vcholu čínské produkce v poměru kvalita/cena, což je problém z Číny odjakživa. A prodejce Kevin John/Mary Chen patří taky mezi to nej, co jsem na ali potkal, s tím bych rád zašel i na pivko :))
Přestože jsem ho zlomil na hanebnou částku s tím, aby mi nepřikládal klíč, nakonec ho přiložil a dobře věděl proč - ač to na fotkách nevypadá, nůž je velký a použili větší šroubky, takže bez jejich klíče bych se do něj nedostal.
K věci - povrchová úprava jak těla nože, tak čepele z S35VN mě dostala, dle mě je o dost lepší než origoš Ultratech, co jsem měl. Je to nádherně hladké, bez jediného škrábanečku či povrchové vady, zde by se mohl Microtech učit - teď už začali dělat verze pogumované, pro jistotu...
Čepel na fotkách trochu vadila, Hinderer na OTF, kdo to kdy viděl, no jednak je to zase po tanto a drop pointu něco nového, a jednak to dostalo parádní vespácký satin s tenoučkou fazetkou a za pár minut jsem si zvykl, neměnil bych...
Prodejce mě moc potěšil logem MT na přání, ještě že jsem se zmínil, ten klip je hodně tlustý a prázdný mě na fotkách odpuzoval. Pružina skáče naprosto ukázkově, s klíčem byla přibalena ještě náhradní.
No a to nejpodstatnější - vůle jsou opravdu minimální! Samozřejmě jsou, min 1mm se s tím dá zaviklat jak do boku, tak především dolů - při potřebě řezat. Ale to měl i originál (červený Scarab to má tak 3mm!), tento typ nožů to na těsno prostě mít nemůže, protože by jen natažení pružinkou palcem nestačilo k vyprostění se z většího sevření, které by vůle vymezilo.
Problém je, že když chce člověk něco ukrojit, nůž mu nejdřív malinko uhne a pak se zase vrátí.
Takže na denní pokrajování všeho možného to úplně košer nebude, ale na občasné říznutí a zamachrování je to dokonalé :ymhug:
Já jsem velmi spokojen a tento kousek je středem mých OTF krasavců, ke kterým jsem Vám na přání nového člena min123 natočil i full HD video :-bd
MT Troodon Vespa 01.JPG
MT Troodon Vespa 02.JPG
MT Troodon Vespa 03.JPG
MT Troodon Vespa 05.JPG
MT Troodon weight.JPG
MT all 01.JPG
MT all 02.JPG
MT all 03.JPG
Když jsem to natáčel, hrály v pozadí v rádiu 2 písničky, a od youtube mi pak přišlo varování, že jsem porušil autorské práva, němcům se prý to video ani nepřehraje, mám prý umazat zvuk, nebo tam nacpou reklamy.. No ti mě dostali :-w


PS: Po rozborce mě mile překvapil trigger button, který je konečně z kovu na vlastních kolejničkách (zatím všude byl plast) a jako u originálu mu přidali pružinku, takže konečně po zatřepání s nožem tlačítko nevyluzuje pazvuky B-)
DSC_0759.JPG
Troodon inside.JPG

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

Gratuluji ke skvělému noži. Nikdy mě tyhle kudly nebraly, ale po zhlédnutí videa jsem normálně načatej ;) Nepouštěj to video manželce, jinak dostaneš lepáka za ten ubrus :D

Odpovědět