Why knives?

Obecný pokec o nožích a všem co Vás baví
Odpovědět
Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Why knives?

Příspěvek od Weiny »

Včera jsem se asi do půlky díval na film Everest, vysoce hodnocené lezecké drama.
Od půlky jsem v tom nechal polovičku samu, protože tyhle blázny nechápu a jediné, co mi znělo hlavou bylo, dobře jim tak. [-(
Nicméně byla tam zajímavá scéna, jeden z nich hodil do placu obligátní Why? Proč lezete? Všichni blekotali, okecávali to kol a kolem, no kloudná odpověď žádná.
Napadá mě spojitost - proč milujeme a sbíráme nože? Why?
Někde uvnitř nás vzniklo něco, co nám ty kousky železa dovolilo obdivovat a stavět nad věci ostatní.
Většinou to něco ignorujeme, protože se nám to i líbí, ale vnitřní hlas mě stále upozorňuje, že je to úchylka, která je sice líbivá a baví, ale taky svazuje a poutá naše myšlenky, což už tak správné není.
Loni asi v prosinci jsem byl v Kongresovém centru na klasické hudbě, na kterou jsem rád chodíval. Ale protože už jsem v kudlách začal lítat (ale ještě neměl kde sdílet, díky Karlos :D ), začaly se mi do poslechu hudby motat myšlenky na nože, které mám a které jsou na cestě a tak nějak mi došlo, jak se to nožosmilství nenápadně vklínilo do mého života a vlastně vytlačilo věci druhé, mnohdy potřebnější.
My pro ty kudly dokážeme žít, nadřadit je ostatní činnosti, kolikrát se mi o nich zdá a říkám si pořád, všeho dočasu. Pak se objeví nějaký podobný "Must have" a je to v pytli, konto se vyprazdňuje, hlavně že balíček putuje. Nějakou tou vyškemranou slevičkou si to jakože okecáme, že jo B-)
Po otázce Why, přichází druhá, důležitější, When will it end? :-?

Tak to jen tak, pro zamyšlení, jedna z vánočních úvah. :ymhug: :YMDAYDREAM:

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

Krásně a výstižně napsáno. Já už to měl od mala. Trávil jsem skoro každý víkend a prázdniny na chalupě "na samotě u lesa" :D Asi v 8 letech mi děda koupil mikováckou dýku s jelenem a bylo to. S tím nožem jsem i spal a nedal jsem ho z ruky :) Pak přišel vojenský bajonet z 2.světové války a nějaké zavíráčky, asi většinou Mikov, cizina se tenkrát moc sehnat nedala. Už jsem se toho nezbavil. Ale až teď, když už děti odrostly a mám na to finance, mě to znovu chytlo plnou silou. S kamarády si o nožích moc nepopovídám, většina by za nůž víc než tři sta nedala, a tak jsem rád, že se aspoň tady sejde pár lidí stejně postižených jako já :D

Odpovědět