Dmitry Sinkevich

Zavírací nože, zavíráky
Uživatelský avatar
G36
Příspěvky: 475
Registrován: 23 srp 2015, 20:44
Poděkoval: 43×
Má poděkování: 165×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od G36 »

Vyšiel ma na 150€.Guličky sú voľne vložené v dierkach a drží ich len mazivo.Preto je dobré mať pri rozoberaní pod stolíkom ovčiu kožušinu,ale na krátko strihanú :((
SAM_2658.JPG
SAM_2666.JPG
SAM_2665.JPG
Jasné,že som tú vazelínu zotrel a dal trochu oleja na zbrane,guličky som ukladal pinzetou pod lupou :((
Trochu mäkký detent(jemne odhranená dierka ) ale pohyb čepele je neskutočný.A krásne zamyká v otvorenej aj zatvorenej polohe :D
Ešte som na čepeli urobil malý nábeh pre guličku,lepšie sa to zatvára.
SAM_2662.JPG
A ten biely tmel do závitov asi lejú z flašky,neviem na čo ho tam toľko nasrali X(
Materiál čepele asi nezistím ale výbrus mi veľmi nesedí :( ,nemám rád čepele vytiahnuté do "polovice" :D
Neviem neviem či ho niekde neponúknem ;;)

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Weiny »

Přemýšlím, co Ti na té úpravě tak vadí #-o
Oni toho Číňani moc nedělají, buď to po výbrusu či dokonce vylisování omelou jednoduše v bubnu, nebo se pokouší o satin, který je někdy doslova tristní a na pulírce bych ho zvládl sám, nebo to ručně nějakým smirkem leští vodorovně. Otázka je, co je nejpěknější, praktičnost je věc druhá.
Já jsem tak unešen ze své verze tohoto kousku, včetně satinu, že bych po nějakém čase a naspoření rád vzal ten Tvůj prodloužený karbontitan, neb jak nemám rád příliš verzí jednoho nože (Shiro je vyjímka), tento si to zaslouží :ymapplause:
Jo a co se týče detentu, není spíš problém v tom, že jeho cesta (aspoň dle fotky) nejde úplně stopro do "hole"? :D

Uživatelský avatar
G36
Příspěvky: 475
Registrován: 23 srp 2015, 20:44
Poděkoval: 43×
Má poděkování: 165×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od G36 »

Tááák a List odletel späť k predajcovi :(
Trochu som sa ním potešil,ale čím viac som ho obracal,tým viac chýb som nachádzal :-\
No asi budem nenapraviteľný perfekcionista ;;)
A k veci:množstvo tmelu v závitoch som už spomenul-to sa dá vyčistiť,na mäkký detent by som si možno zvykol(ale skôr nie,za 150€ B-) )
Ale tie voľne pohodené mikroguličky :-o ,ja rád nože rozoberám a toto riešenie je veľmi nepraktické.Už nehovorím o chytaní špiny a prachu do maziva.
Potom som si všimol,že špička čepele nie je úplne v strede toho vybrania spaceru :(
Na tejto fotke je vidno aj hrubú špičku.
SAM_2671.JPG
Tak som priložil pravítko a zdá sa ,že čepeľ je rovná ale výbrus nesúmerný :-o ,za 150€
SAM_2675.JPG
SAM_2677.JPG
Satén bol pekný a na dotyk veľmi jemný,ale asi to robili strojovo,lebo na ľavej strane čepele bola strhnutá hrana(inak tie hrany boli všetky nejaké" oblé") ,kde sa stretávajú pravý a falošný výbrus,na dotyk to bolo cítiť ako plytká jamka :-o ,za 150€
SAM_2687.JPG
A nakoniec hrúbka výbrusu nad fazetou,nemeral som to ale na dotyk aj pohľad :-o ,za 150€
SAM_2684.JPG
Jediné,čo nemôžem pohaniť je rúčka-jedno úžasné dielo,skoro sochárska práca-aj keď len CNCéčkom :))
Takže na záver-zlatá F95 "Naked" od Green Thorn!!!!!!Za menej ako polovicu(60€) má detent čo drží,flip ako z pušky,súmerný výbrus s jemnučkým stonewashom a nad fazetou 0,3-0,4 mm!!!!!!!!!!!!!! ;-)
A vespa veľmi sklamala :^o
Ale možno som mal blbý kus,lebo Asymmetric je proti tomu veľdielo-a stál menej :p
Ešte otázka na Weinyho,kto je výrobca tvojho Green Thorn alebo Ystar???

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich Coordinal carbon

Příspěvek od Weiny »

Moje verze je od GT, verzi od Ystar jsem ani nezaregistroval. Škoda že jsi tolik prahnul po karbonu, většiny problémů by jsi se nejspíš zbavil celotitanem ;-) Já krom snížení vložky neladil nic a střílí jako z praku, pomalu bolí prst, ale mám to tak schválně. Spíš by mi u verze s karbonem vadil tupější/tišší zvuk při otevření a zavření, neb karbon to tlumí (i u Hati, takové prázdné nic), já rád pořádné cvaknutí :ymapplause:

Pokud je potřeba vycentrovat a nůž má podložky, stačí podlepit třetina podložky (tedy střenky pod ní) černou elektr. páskou, pokud je to moc křivo, tak obě, v protisměru. Kuličky - ono když najdeš jemnou vazelínu, co nebude moc lepit, jak ji jednou naneseš, kuličky drží a nevypadnou ani při rozborce. Záleží jak často Tě baví to kuchat a vazelínu měnit, pokud nůž používáš a to i v prachu, jsou tyhle ložiska opravdu nepraktické, nevím kde k nim přišli. Asi snaha zavděčit se naší touze po co nejvíce řadách kuliček. Ale je to opravdu nepraktické pro častější údržbu, ani Shiro to nedává do svých předražených krasavců, viz pěkné srovnání klonu (netuším výrobce) a origo F95 CF B-)

Co se týče té přeleštěné čepele a sražených hran, to se mi taky nelíbí, ale mohl jsi tušit z foto. Tady to příčné saténování je pěkné na rovných čepelích bez záhybů, prasit s tím hranu výbrusu je spíš číňanova pomsta, než bonus. Detent - těžko říct, z fotky se mi zdá, že nejde přímo do dírky, nepodařilo se jim to přesně trefit a to by mi asi na takové kudle vadilo nejvíc.
Na jedné lodi s Tebou jsem v poměru výkon cena - jak jde něco nad stovku či dokonce dvě, čekáme tak nějak pozlacenost a dokonalost a člověk pak vše hodnotí přísněji a neumí přivřít oko, proto jsem i já po prvních bojích projevil jistou rozpačitost nad F7, ale velmi brzo vyšuměla :D
Pro mě jsi hrdina, že jsi to poslal zpět, netuším, kolik Tě vyšlo poštovné a zajímá mě zdárné dokončení celé transakce, protože tu budeš určitě první, kdo to neustál a vrátil. Když navíc nůž neprojevil nějakou závažnou výrobní vadu, většina prodejců by s tím asi ani nesouhlasila :p

Obávám se, že Číňani jsou k drahým nožům nad $150 tak nějak na půli cesty. Sotva se naučili dělat docela slušné nože již kolem $60, narostla jim chuť účtovat si více, nakoupili pláty M390, víceřadé ložiska a šupky s cenou pěkně pořádně nahoru. Jak u svých výrobků, tak klonů. Bude to chtít ještě spoustu času a našich zpětných vazeb, než začnou dělat vše pořádně, a s jejich hluboko zažitou mentalitou (kvantita nad kvalitou) si to vlastně ani neumím představit 8-}

PS: Ta tenoučká fazetka sluší především Shirům, u ostatních nožů s pořádnou fazetou nemám problém, zas je čepel betelnější :-BD

Uživatelský avatar
Ksakru
Příspěvky: 169
Registrován: 08 říj 2015, 10:50
Bydliště: Třetí planeta od slunce
Poděkoval: 49×
Má poděkování: 40×

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Ksakru »

Dnes dorazila z Finska 0452 G10 .. taky je krásná ne?
.. a má lepší úchop - G10 je taková více vypouklá , působí v ruce širší jak CF .. a M390 je to také jako měl G36
Přílohy
18301911_1516474778384564_1717527451302651823_n.jpg

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Weiny »

No ale to je origoš skoro za desítku ne?
http://www.mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze ... print-run/
Člověk musí googlit, aby se v tom vyznal ;-)
Čekám už jen, kdy začneš na knifu nadávat na fejky, jako u spinnerů :p

Uživatelský avatar
Ksakru
Příspěvky: 169
Registrován: 08 říj 2015, 10:50
Bydliště: Třetí planeta od slunce
Poděkoval: 49×
Má poděkování: 40×

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Ksakru »

Ano origoš .. ale sem to přece patří .. nože nejen čínské :)
nadávat na Fake nebudu .. nestojím ani na jedný straně , a ani se do toho nevměšuji .. i když si to tam čtu :D ty diskuse.
Vím že číňané umí udělat kvalitní kudlu za rozumný peníz .. jen mám prostě z originálu lepší pocit - když se mi nějaký nůž líbí
tak si našetřím a koupím ho ( těžko se to vysvětluje ale mám ) .. pořád mám TwoJ 3502 .. sice to není kopie ale je supr zpracovaný a wharncliff za supr peníze s "S35VN" .
Jde o to že pokud se mi líbí nůž ( např nyní používám hlavně ZT0456) chci ho zkusit jaký je tak to tím ,že koupím kopii nezjistím .. jelikož tak jen vypadá ,ale pořád to není to co se mi líbí .. abych to zjistil musím koupit origo.
Ale jinak proti kopiím nic nemám a pořád sleduji trendy .. pořád mi chodí zprávy z Ali od prodejců s novinkami .. už jsem byl nahlodán i na drahou kudlu z Ali . - Ten Apache AH-46 z M390 .. ale nějak z toho sešlo ..
Myslím že tu někdo pořídil Hindoše .. zde na foru. Zajímalo by mne zda a jaký pocit má z originálu a jaký měl z kopie. ..mylsím že bude jiný .. i když mě už Hinderery přešli .. asi bych koupil raději nějakou limitku ZT 0392 .. dle mě je to zpracování lepší.
Tak asi tak Weiny .. :) .. nemám nic proti nikomu a rád pozoruji vše i zde si vše čtu

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Theraphosa »

Ksakru píše:
11 kvě 2017, 20:06
Ano origoš .. ale sem to přece patří .. nože nejen čínské :)
Ano, patří sem samozřejmě i originály, tak to je myšleno. Ten origoš Hinderera mám já. Tady viewtopic.php?f=18&t=28&start=10 jsem už o něm psal. Zpracování daleko lepší než kopie Wild Boar. Pocitově lehčí, žádné ostré hrany, po tuningu má fosforbronz podložky od MydlinkyTM, keramický detent a karbidizaci framelocku od Hamona viewtopic.php?f=3&t=64&start=130 :ymhug:

Kudly mám teď půl na půl origoš a Čínu. Hlavně jsem si nechal malou Sebenzu, Umáka a malého Hinderera(vše od Kevina), v top kvalitě, srovnatelné s originálem.

Marapu
Příspěvky: 10
Registrován: 31 bře 2017, 19:39
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Marapu »

Ahoj. Tak sem také přidám jeden čerstvý nůž. Trochu jsem váhal, protože je to opravdu levná "kopie". Ale potřeboval jsem vyzkoušet jak mi sedne a pokud ano, tak pak přijde na řadu lepší verze.
Krátké shrnutí: zpracování odpovídá ceně, ale pokud člověk není hnidopich, tak spokojenost. Trochu mám obavu, že ta modrá barva půjde rychle dolů. Jinak chod nože je perfektní. Jde otevřít i švihem ruky,což mám rád. Vůle v čepu nulová. Fazetka velmi malá. Po lehkém přebroušení holí.
Překvapila mě velikost nože, ale váha v pohodě. 117g. Na střence G10. Ocel má být D2, je to i na čepeli, tak snad to D2 je.
Největší výtku bych měl k samotné čepeli. Nejde mi to přesně zjistit, ani pomocí pravitka, ale je do oblouku. Malinko. Vidět na fotce. Nevím jestli je to špatný vybrus, nebo je fakt do luku:-). Ale za tu cenu mi to nevadí. Krájet se tím dá vše. Buď mi nůž zůstane, nebo ho dostane synek.
Toť vše. Ostatní na fotkách. Jinak já jsem spokojen i tak. Cena 34$.
Přílohy
IMG_20170519_195948-934x1343.jpg
IMG_20170519_125051-1664x934.jpg
IMG_20170519_125023-1664x934.jpg
IMG_20170519_125212-1664x934.jpg

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Dmitry Sinkevich

Příspěvek od Weiny »

Parádní :-BD
Síla je, že se jim to za ty prachy oplatí vyrábět...

Odpovědět