Dotazy, připomínky, atd...

Obecný pokec o nožích a všem co Vás baví
Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

Jen info. V posledních dnech bylo několik výpadků webu, naposledy jsem to řešil včera kolem 20té hodiny. Byly způsobené závadami na hostingu a včera už to snad konečně vyřesili. Už by se to nemělo opakovat.

caul
Příspěvky: 64
Registrován: 11 čer 2015, 18:22
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caul »

Předevčírem mně přišel tenhle fake sebenzy, asi od Green Thorn, i když kdo ví - nožík nebyl v tom textilním Greenthorn pouzdru, ale v papírové krabičce jako je originál, včetně nákých rádoby certifikátu a registračních karet, ale zas aspoň nemá logo na střence jako origoš. V objednávce jsem psal prodejci ať mě pošle kousek na kterém se nezasekává pojistka (lock stick), protože vím co za neplechu umí udělat titanový framelock bez ocelové vložky vs ocel. Na kousku co mě přišel se samozřejmě pojistka zasekává jak prase, navíc pokud tam napatlám z tužky trochu grafitu, tak zasekávání na chvíli přestane, ale pojistka pak zas sama uhýbá do strany i při mírnem tlaku na hřbet čepele. Čímž se dostávám k tomu, zda někdo nevíte, zda to jsem schopen sám doma opravit. Myslím tím nějakými normálními nástroji typu pilník a šmirgl apod ;) Na karbidizaci a podobny srandy nemám vybavení :(
Přílohy
Green-thorn-Large-Sebenza-24-folding-knife-D2-blade-Titanium-handle-camping-hunting-kitchen-fruit-outdoor.jpg_640x640.jpg

Uživatelský avatar
Ksakru
Příspěvky: 169
Registrován: 08 říj 2015, 10:50
Bydliště: Třetí planeta od slunce
Poděkoval: 49×
Má poděkování: 40×

Příspěvek od Ksakru »

Jednou jsem to řešil taky u nějakýho nože, ale už nevím u kterého, a všimnul jsem si, že dělají hodně velký úhel toho skosení na čepeli.
Celkově se mi zdá, že ten úhel na čepelích z číny je větší, zejména u Shirogorova. Na origo nožích co mám je ten úhel více do roviny.
Tak možná i tím (-|
Je to možná lepší, že se to tak rychle neochodí.. Mám jeden nůž od SaW, u kterýho se mi už opírá framelock o střenku na druhý straně (tím pádem vůle na čepeli nahoru a dolů), ale ten nemá ocel patku ale jen titan.
Mě zase kolikrát zajímalo, zda a jak rychle se ten framelock (s ocel. patkou) ošoupe, než se opře o druhou stranu, jestli se postupně flipováním posouvá dál a dál, čož jistě ano. Ono asi nejde říci, kolik flipnutí ten nůž vydrží, než se to ošoupe, ale tohle se mi na Číňanech líbí, udělají větší úhel a stejně to Shirogorov udrží...
Na origo ZT se mi ten úhel zdá spíše do roviny a např. u ZT0456 mi připadá,že to zapadá skoro do 50%, to aby měl pak člověk strach si s tím denně cca 30x flipnout, aby neměl za rok po noži... :-?

Oizo
Příspěvky: 2
Registrován: 19 led 2022, 20:31
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Dotazy, připomínky, atd...

Příspěvek od Oizo »

Zdravím všechny. Fórum jsem objevil nedávno a už delší dobu ho prolézám jen netuším proč to zde umřelo? Už rok zde není nic nového což mi přijde jako obrovská škoda.

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Dotazy, připomínky, atd...

Příspěvek od Weiny »

Ahojky. Četls málo, dá se to vyčíst z příspěvků, jukni třeba sem, prostě to vyšumělo ;-)
Měl jsem v této parádní inkarnaci 3-leté období lásky k nožům, ze kterých mi zbyl plný šuplík, hromada krásných vzpomínek a balíčků na poště a pokeců zde s klukama. Týden poté, co jsem s tím začal, jsem narazil na tohle fórum Karlose, který utekl z noze.cz pro neustálé peskování za jen zmínku o neorigo (fejk) kudlách, a vzniklo hnací duo, díky kterému jsme tři roky vytvářeli tohle dílo. Bylo to v přesnou dobu na přesném místě, tohle mi nikdo nevymluví, že je to řízeno "shůry", a i když nás to přešlo, je mi líto to zrušit a to pětikilo za hosting prostě platím, protože to byla část mého života a i když už pro mne pozbyla smyslu, může si ji najít někdo jiný a inspirovat se, potěšit, zabít volný čas a ujistit se v tom, že ne všechno v předraženém originálu je lepší.
Celé to tu probíhalo v přátelské atmosféře a sám si někdy pár stránek proletím a usmívám se, že to tak už asi nemají nikde a ani mít nebudou ;;)

Oizo
Příspěvky: 2
Registrován: 19 led 2022, 20:31
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Dotazy, připomínky, atd...

Příspěvek od Oizo »

Tak máš pravdu čtu málo(pomalu), protože toho tu naštěstí je hodně. :) Tak nezbyde než doufat že se najde někdo aktivní kdo by to tu opět pozvedl. Kudel na Čínských obchodech je dost a dočíst se zde zkušenosti je k nezaplacení. ;-)

Odpovědět