Shirogorov

Zavírací nože, zavíráky
Odpovědět
caul
Příspěvky: 64
Registrován: 11 čer 2015, 18:22
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caul »

Ta karbonová verze od Dicorie za 70 dolarů má titanovou střenku (aspon to tak pišou), zatímco u té za 40 uvádějí už pouze ocelovou. To je pak už v podstatě stejná cena jako stojí např avispa nebo některé nože od real steel knives apod.

Uživatelský avatar
McBarbar
Příspěvky: 178
Registrován: 22 kvě 2015, 16:21
Poděkoval: 13×
Má poděkování: 28×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McBarbar »

Myslím, že víceřadé ložiska jsou jen otázka toho, že číňani zjistí že je to pro lidi atraktivní :D V té plastové vložce je pak už jedno, jestli je tam kulí osm, nebo šestnáct, složitost výroby to nepřidá a cena kuliček je zanedbatelná, a když se to toho nemíchají patenty (které číňany neškrábou), neexistuje důvod je tam nedat :-)
Jinak tahle Economy Hati se mi velice zamlouvá, odfrézovaná ocel nebude o moc těžší, než neupravovaný titan, G-10 je na střenky skvělý materiál a dokonce i ten klip je moc pěkně vyvedený. Ještě aby tak ztenčili tu čepel u fazety (tisíckrát omílaná písnička, já vím) a byl by to dokonalý pracant :-bd Snad jen...u ekonomického pracanta bych raději viděl plně nerezovou ocel, 9Cr18MoV třebas, aby ho člověk mohl pořádně zneužívat a nekvetl mu :D

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

Jedinou výhodu u dvouřadých ložisek vidím ve větší opěrné ploše, tudíž větší odolnost při hrubším zacházení s nožem(páčení). Já s ním teda nic páčit nebudu, pokud nepůjde o kejhák :D

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Další Seashell S35VN od Kevina

Příspěvek od Weiny »

Kevin udělal ještě jeden prodejní kousek Seashellu ve stejné koncepci, s S35VN a s anodizací jen na klipu. No aspoň že udělal úpravu i na čepeli... Do Icebreakeru ani Hati se mu moc nechce, tak už jen modifikuje stávající YMWHISTLE
snap575.jpg
Tento tvar drážek a výbrusu (přebraný z nejdražších customek Ledokola) je asi to nej, co se u Shira najde. Mám ho na Flipperu95 a není elegantnějších linek ;)
snap576.jpg
snap577.jpg
Vystrčené šrouby a prázdný prostor pro logo opět zůstaly :-s
snap578.jpg
_________________________________________________________________________________________________________
Update 20.8.2015
Kevin se na Seashellu nějak kousnul, udělal nakonec ještě levnější verzi s D2 v modrém provedení, za 120USD:
snap434.jpg

caul
Příspěvky: 64
Registrován: 11 čer 2015, 18:22
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Icebreaker od Dicorie

Příspěvek od caul »

Tak mi dorazil (cca před týdnem) F95 Icebreaker od Dicorie, původně plánovanou verzi od KJ jsem vzhledem k ceně zatím odložil na neurčito :). Jináč nožík je perfektně zpracován a to jak střenky i čepel - nikde nevidím nějaké nedodělky, otřepy, nerovnoměrný výbrus atd... Čepel je vycentrovaná a dobře nabroušená a bez vůlí. Po vybalení šel hrozně těžko otevírat, prstem jsem na flipr musel fest zabrat aby čepel vůbec vylítla. Po rozdělání, vyčištění, promazání a týdnu používání je to už ale přesně tak, jak bych si představoval :) Pár věcí mě na něm ale vadí a je to víceméně to samé, co už tu bylo několikrát napsáno. Největší voser jsou asi blátěnné šroubky, ke kterým se stačí přiblížit šroubovákem a už je to na nich znát a to i přesto že sem šroubovák obaloval kobercovou izolepou. Dále pak protáčející se čep - po vybalení nebyly šroubky ničím zalepeny, takže po chvíli otevírání a zavírání jsem musel čep dotahovat . Zalepil jsem to tedy Loctitem 243 a až později jsem si uvědomil že už se to mě asi nikdy nepodaří rozdělat právě kvůli nemožnosti něčím chytit čep z druhé strany, tam kde není drážka na šroubovák. Takže teď se čep už nepovoluje, ale celej se při otevíraní a zavírání nože pomalu protáčí :( Na začátku me přislo, že framelock zapadal do cca 1/3 šířky celého framelocku, teď bych řek, že se to trošku hnulo a zapadá do cca 1/2. Jestli je ocelová vložka z podobnýho materiálu jako šroubky, tak se ani nedivím. A poslední věc která mě vadí je asi to, že pokud krájím něco tvrdšího a trošku zatlačím na špičku, framelock zapadne nepatrně dál a nůž pak jde hůř zavřít, sice stále poměrně lehce jednou rukou, ale tenhle lock stick mě na framelocku štve. Celkově za 77 doláčů je to ale dobrej nůž. Nejdříve jsem si chtěl ještě objednat i tu karbonovou verzi, ale spíše do ní už nepůjdu.
Přílohy
1.jpg
2.jpg

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

S tím čepem je to nedomyšlené. Problém jsem měl při použití Loctitu i u Umáka(kdo si bude kupovat dva klíče po 400 Kč?) Myslím, že to tu psal McBarbar, při povolování čepu tlačil na framelock, tím ho aspoň částečně lze "přidržet" :-?

Uživatelský avatar
Weiny
Site Admin
Příspěvky: 606
Registrován: 17 úno 2015, 13:22
Bydliště: Morava
Poděkoval: 105×
Má poděkování: 99×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weiny »

caul píše:Mě dorazil před cca týdnem F95 Icebreaker od Dicorie.
Díky za recenzi! Tuto verzi jsem si chtěl koupit také, protože mi chybí do sbírky a říkal jsem si, že bych ho mohl někdy v případě zájmu střelit návštěvě ;) Bezvadně jsi ho popsal, včetně všech nešvarů, které jsem tušil. Mě na něm trošku vadí i ten satin, který je takový pošudlený a není to pořádný "Kevinovský" výbrus, který na druhou stranu zavání přehřátím a mapami. Mám podobný na modráku s karbonem, a navíc verzi bez drážek pro palec už doma nechci. Protáčení čepu mě štve u všech verzí, možná by to chtělo něčím čep ke spodní střence fixnout, že by klasickým vteřiňákem? :D
Co se týče šroubu, ten vždy odmastím a dám na něj toho Loctitu jen malou kapku "ke kořeni", aby šel do budoucna přece jen povolit. A když pak je potřeba, jak tu popisoval kolega, zapřu čepel formou páky do strany a pak to povolit jde. Co se šroubků týče, na všech jsem si hranky efektně zkosil tenkou frézou, ty škráblé jsem jemným smirkem pod vodou vyleštil po směru drážky, no a jediný problém zůstává se spodkem drážky, který se blbě leští a nejvíc škrábe. Nakonec jsem si až na závěr vyrobil z koruny klíč, aspoň na ty velké šroubky :ymsmug:
přípravek.JPG
Zapadání framelocku - s tím jsem si užil asi nejvíc u spousty klonů. Někdy pomůže před dotažením šroubů zatlačit na střenku s framelockem tak, aby byla trochu výš, směrem k čepeli, tím se zkrátí délka zapadání. Když jsem to tak ale udělal u F95-ky, mělo to vedlejší efekt, nůž se při zavření neopřel o stop pin a při pohybu flipperem se viklal. Takže jsem ho raději nechal zapadat jak chce, hlavně když nemá vůle. Na co jsem nikdy pořádně nepřišel (hlavně u Sebenz a Hindererů), jak se zbavit zasekávání framelocku (ať již titanu, tak ocelové vložky) do paty nože. Zkoušel jsem hranu přiostřit, naopak ztupit, měnit úhel a nevím co, stejně se prostě zakusoval dál a bylo to kus od kusu.
U Shirogorovů jsem to naštěstí nezaznamenal.
Ale tak snad Ti bude dobře sloužit a určitě ještě jeden kus pořiď, snad se ještě něco objeví, i když takový výběr verzí jednoho nože určitě na ali nepamatujou ;) #:-s

caul
Příspěvky: 64
Registrován: 11 čer 2015, 18:22
Poděkoval:
Má poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caul »

Tak jsem nakonec neodolal a objednal ještě tu 115 gramovou karbonovou Hati verzi. Až přijde, tak musím tohle kupování nožů omezit, protože na cestě mám ještě jedno Ganzo a s tím, co se mě už válí po stole .... no škoda mluvit, ale asi to znáte sami :) K tomu zasekávání framelocku - kdysi jsem se to snažil vyřešit u nějakého titanového framelocku bez ocelové vložky a na jednom zahraničním fóru jsem vyčetl, že by mohlo pomoci nabarvit tu třecí plochu černým fixem značky Sharpie. Ten sem samozřejmě neměl, tak sem zkusil nějakej obyčejný fix na popisování CD a nepomohlo to tedy vůbec. Další rada tam byla napatlat tam grafit (tuhu). A to celkem pomohlo, sice jsem neměl moc tvrdou tužku, takže to vypadalo, že tam skoro nic není a navíc mě přišlo, že se to rychle vodšmrdlá pryč, ale aspoň na chvíli se o to celkem zlepšilo.

Uživatelský avatar
G36
Příspěvky: 475
Registrován: 23 srp 2015, 20:44
Poděkoval: 43×
Má poděkování: 165×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od G36 »

Tiež som ho dnes objednal :D
hlavne pre tú váhu a ložiská :-bd
Dúfam, že na tomto fóre mi ho nikto nebude zazlievať :-o
Dnes som na YT pozeral pekné video v HD po rusky,ale teraz ho zaboha nemôžem nájsť :ymblushing:

Uživatelský avatar
Theraphosa
Moderátor
Příspěvky: 578
Registrován: 10 úno 2015, 17:33
Poděkoval: 193×
Má poděkování: 42×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Theraphosa »

Taky mě to láká, cena slušná, 115g. V kapse o něm nebudeš ani vědět a přitom to není žádný prcek.

@G36: Vítej na fóru, co jsem viděl na knifu, tak už ti pár kousků rukama prošlo a uvítáme tvé poznatky a zkušenosti :-bd A neměj obavy, tady tě nikdo odsuzovat za koupi nože z Číny nebude. Právě z tohoto důvodu toto fórum vzniklo - prostě si poklábosit o kudlách z Číny, bez nesmyslných morálních keců okolo ;)

Odpovědět