
Moc se mi líbí názor jednoho člověka na fóru, že má rád nože kvůli jejich kráse a provedení, ne kvůli broušení.
S tím plně souhlasím, naučil jsem se dělit nože na sbírkové(na hraní), a užitkové na používání. Tedy především kuchyňské.
A u té druhé kategorie je znalost základů broušení doslova nutností.
K první kategorii jsou vhodnější různé sady, měl jsem již i objednáno, ale naštěstí z toho sešlo. Každý domácí ruční výbrus totiž zničí tovární zoubkovanost výbrusu fazetky

No a na kuchyňáky a pracovní nože (u mě především Kershawy

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Su ... 4&_sacat=0
Vyrobil jsem si na něj ze starého prkýnka podstavec s podložkami z gumy, jelikož na tento největší není origoš plastová vanička. Po namočení 10min do vody se z něho stane doslova zázrak

O víkendu se mi podařilo na něm skvostně nabrousit jak kované kuchyňáky Dick, tak malý Kershaw a konečně se za výbrus nestydím

Čím brousíte Vy?
