Následoval ještě telefonní hovor, kde mi bylo sděleno, že se nejspíše někdo dostal hackerským útokem k informacím z mé karty, a to od
některé z předešlých společností, kde jsem tímto způsobem nakupoval .. ( Ebay ALI ??? kdo ví co tím myslela ) ..
Na otázku, jak budou dále dokazovat, že obchodník v USA má na mé peníze nárok či nikoli, mi nedokázala smysluplně odpovědět, prej na to mají své odborníky, kteří budou s protistranou komunikovat a vše nějak ověřovat. A pokud se do 45 dní neozvou, tak je vše ok a peníze si můžu ponechat, pokud ale obchodník v USA doloží to,
"že má na peníze nárok", strhnou mi je zpět a pošlou do USA
Pořád jsem z toho vůl - viz. tučně.
Dokázat může, že peníze odešly z mého účtu pomocí mé karty, a to pak nechápu jak víc co dokazovat.
Tak snad už to dobře dopadne, na svém účtě už mám z mínus 11 tis. zpět 3 tis., snad i zbytek během pár dní vrátí .
Mimo to jsem na noční klasicky neměl moc práce a studoval zákon o platebním styku kde je psáno:
Zákon o platebním styku klade odpovědnost za zneužití karty na toho, kdo kartu vystavil.
(Tedy ALE ..vyjímaje situace kdy je možná vaše spoluúčast - myšleno zadání PINu nebo potvrzení autorizační SMS)
Takže bych měl být zákonem chráněn, ani pin ani autorizace neproběhla..
Tudíž podle zákona bych při podání námitky, že platba nebyla mnou autorizována a nemám se zmizením mých peněz z banky nic společného, měl peníze od banky dostat zpět...