Pořád přemýšlím, proč tyto
naháče nazýváte celotitanovými Hatinami (ty mají vždy jednu střenku z karbonu!), když jsou to klasické F95-ky, zvané nejčastěji natural, nude, mě se líbí česky
naháč ;) I v
galerii Shirogorova jsou zařazeny pod Flipper 95.
Jinak s váhou těchto odlehčených Green Thorn verzí mám stále stejný problém,jako u u Hatin. Nůž už je díky tomu příliš lehký, tak nějak se při držení převrací dopředu, neboť není vyvážený, a na někoho může působit příliš nedůstojně, lacině.
Pořídil jsem pro kolegu F95 vzor T (dosud jsme ji s adminem jmenovali želvou

) a jeho první reakce byla "ale on je hrozně lehký"...
Druhý kolega byl zase naopak unešený, že to je první nůž, který (pokud by je sbíral) by si ode mě pořídil, protože zase fandí všemu lehounkému co netíží kapsy.
Takže tohle 115gramové odlehčení má své pro i proti a určitě bych jej nechtěl u origoše za třicítku. Ale jsou frajeři, že si s tím pohráli, akorát už byla zbytečná další verze s S35VN, která se cenou blíží Kevinovým replikám.
Mě osobně ještě u Pattern T zklamal stonewash (toho je naháč ušetřen, zase je ale takový strohý), ten je ještě horší než u CF verze od ADAI, protože působí hrozně ušmudlaně a nůž tak není moc hezký, zvláště v drážkách vzoru je to tmavé a flekaté. Leštil jsem kartáčem i pastou, ale nejde to, snad jen opískovat a případně horní plochu přejet na smirku, jak to kdysi dělal Kevin. Pak je z toho ale zase vitrínovka a odlehčení ztrácí smyslu.
Krásný stonewash na Vzoru T od Kevina, který má admin a je nejblíž originálu:
"Špinavý" SW od Green thornu, včetně stop po frézování:
Zde jsem ho kuchal, opravdu kvalita, vč.leštěných podložek:
No a zde origoš vzor T: