Jo, doma je a nekecám když napíšu, že už jsem měl rozepsanou poměrně rozsáhlou recenzi, ale pak jsem ji nějakým způsobem na mobilu smazal a vše opadlo
Nejsem znalec, ale úchyl dost, takže si všímám věci, které tady možná oceníte
Řeknu to takhle:
Prodal jsem všechny kudly co jsem měl, protože oproti IB jsou prostě trapný.
Na první pohled mě velice příjemně zaujala barva. Ta anodizace je mnohem lepší, jak u té verze s Daido D2, kde barva působila hodně vyšisovaně, až vyblitě. Na IB je taková měnící se a hlavně na ošmatlaných místech prosvítá taková zlatavá patina. A to je fakt sexy. Velikost je pro mě ideální, ačkoliv se řadí mezi velké zavíráky. Díky vnitřnímu odlehčení střenek je ještě tlustší než Daido verze a to je také sympatické! Čepel je stejně velká, jako na mé oblíbené fince od Erapuu. Zpracování je dokonalé. Vše nádherně lícuje, Čepelka je tradičně perfektně vystředěná, nulové vůle... Ale to bych řekl je už asi standard
S35vn sem si zamiloval hned při broušení a leštění fazetky, protože oproti D2 jsem to dělal polovinu času (cca 1.5-2hodiny), přitom výdrž a schopnost nevylamovat fazetku, zdá se, je stejná ne-li lepší. Ale je fakt, že jsem si udělal elegantnější, tupější úhel. Povrchovka čepele je asi individuální, mě se na IB líbí mnohem víc, než klasickej stonewash co byl na Daido, i když se víc upatlává.
Nevýhoda oproti Daido jsou ty šrouby. Tam mi stačila mince, tady jsem zatím nahranej. Ale jsou prostě hezčí

kdyby měl někdo radu, budu rád, už bych jo chtěl vyčistit
Celkovej dojem je 11 z 10, lepší kudlu jsem v ruce asi neměl, a to mi včera donesl kámoš ukázat origo ZT566 f za 5.500kc... Neměl jsem z toho nože zdaleka takovej pocit, jako z IB...
Fakt doporučuju!