Shirogorov
-
- Poděkoval: 1×
- Má poděkování: 5×
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ona S35VN je právě houževnatější a pokud si správně vzpomínám na školu, tak s houževnatostí klesá tvrdost, která má onen vliv na broušení.
Ale je možný, že dost kecám a že to byl jen placebo efekt díky téhle myšlence :-D
Ta Daido ale papírově měla cca o 3 Hrcy víc než tahle prášková čepelka, takže na tom asi něco bude.
Jinak moc děkuju za radu se šroubovákem a pecí. Nakonec jsem to vyřešil ještě jinak.
Zbrousil jsem si jednoduše inbus a sedí jak prdel na hrnec. Takže dobrá rada pro ostatní, pokud nevyřešili jinak
Také jsem si všiml odolnosti oněch šroubů. Asi to nebude blátíčko, protože jsem si tyhle klíče předtím dělal ze všech možnejch materiálů,
co jsem v práci našel, a vždy jsem je brutálně dokroutil a domršil, ale šroubky jsou netknuté!
Foťák mám a cit snad taky, věnuju se tomu asi 10let, tak se určitě nějak pochlubím a rád
Měl jsem to v plánu, tak budu mít alespoň motivaci pořádnou
Ale je možný, že dost kecám a že to byl jen placebo efekt díky téhle myšlence :-D
Ta Daido ale papírově měla cca o 3 Hrcy víc než tahle prášková čepelka, takže na tom asi něco bude.
Jinak moc děkuju za radu se šroubovákem a pecí. Nakonec jsem to vyřešil ještě jinak.
Zbrousil jsem si jednoduše inbus a sedí jak prdel na hrnec. Takže dobrá rada pro ostatní, pokud nevyřešili jinak
Také jsem si všiml odolnosti oněch šroubů. Asi to nebude blátíčko, protože jsem si tyhle klíče předtím dělal ze všech možnejch materiálů,
co jsem v práci našel, a vždy jsem je brutálně dokroutil a domršil, ale šroubky jsou netknuté!
Foťák mám a cit snad taky, věnuju se tomu asi 10let, tak se určitě nějak pochlubím a rád
Měl jsem to v plánu, tak budu mít alespoň motivaci pořádnou
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
Kevin šroubky nešidí, to už jsem poznal na jeho Umáku. Mockrát se mi na něm smekly kleště na ségrovky a nic
Ohledně broušení - DAIDO D2 na svém želvím Shiru jsem doladil k jedovatosti na jemné keramice a opravdu to dalo dost práce, bude asi opravdu tvrdá. Jinak si na broušení nožů ve sbírce moc netroufám, chybí zkušenosti. Brousím tak kuchyňskou Tescomu
Ohledně broušení - DAIDO D2 na svém želvím Shiru jsem doladil k jedovatosti na jemné keramice a opravdu to dalo dost práce, bude asi opravdu tvrdá. Jinak si na broušení nožů ve sbírce moc netroufám, chybí zkušenosti. Brousím tak kuchyňskou Tescomu
-
- Poděkoval: 1×
- Má poděkování: 5×
- Kontaktovat uživatele:
Tak nejsem sám a asi to bude opravdu tvrďárna...
Mě se jak na D2 tak na S35VN povedla udělat zrcadlová fasetka a holila chlupy i na koulích ( moc se omlouvám za výraz, ale ono aby něco oholilo chlupy na koulích není jen tak... ). Klidně mě prosím Vás někdo napomeňte.
Já se na broušení také dlouho necítil a necítím se ani teď. Ale neskutečně mi v tom pomáhá pár vychytávek...
První je brousící sada od Lanskyho s tím jejich přípravkem, kde jsem si k tomu klasickému setu dokoupil nejhrubší diamant ( to právě kvůli Daido a změně úhlu ), to projedu všema kamenama, potom použiju vodní šutr 3000 a dojedu to v práci na leštičce na vzorky.
A to potom ty koule fakt oholí!!! ( omlouvám se podruhé ).
Ale až to dám všechno v ruce bez Lanskyho přípravku, to se budu potom cejtit!
Mě se jak na D2 tak na S35VN povedla udělat zrcadlová fasetka a holila chlupy i na koulích ( moc se omlouvám za výraz, ale ono aby něco oholilo chlupy na koulích není jen tak... ). Klidně mě prosím Vás někdo napomeňte.
Já se na broušení také dlouho necítil a necítím se ani teď. Ale neskutečně mi v tom pomáhá pár vychytávek...
První je brousící sada od Lanskyho s tím jejich přípravkem, kde jsem si k tomu klasickému setu dokoupil nejhrubší diamant ( to právě kvůli Daido a změně úhlu ), to projedu všema kamenama, potom použiju vodní šutr 3000 a dojedu to v práci na leštičce na vzorky.
A to potom ty koule fakt oholí!!! ( omlouvám se podruhé ).
Ale až to dám všechno v ruce bez Lanskyho přípravku, to se budu potom cejtit!
-
- Poděkoval: 20×
- Má poděkování: 23×
- Kontaktovat uživatele:
Na pocity sa kľudne vybodni ;) , ty si ho nevyrobil.G36 píše:Len aby to nebola oceľ ako na tom čo odo mňa kúpil "klasik"
A ja mám odvtedy trochu zlý pocit...
Mimochodom 114g "nudistu" som daroval a tento "skvost metalurgickej technologie" bežne nosím. To čo priemerne porežem vreckovým nožom (väčšinou nič, niekedy aj dvakrát) to s prehľadom zvláda.
"Kevin Ledokola" mám stále vo wish liste, ale asi už na neho nedôjde.
- G36
- Poděkoval: 43×
- Má poděkování: 165×
- Kontaktovat uživatele:
Shiro M390
Už ma dosť sr..i s tým"still making"
A teraz "pre sale" .K..a,už aj na fejky sa bude písať poradovník https://www.aliexpress.com/store/2337261
Ale je krásny,to zas bude pálka
A teraz "pre sale" .K..a,už aj na fejky sa bude písať poradovník https://www.aliexpress.com/store/2337261
Ale je krásny,to zas bude pálka
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
No krásný je, a hlavně ze všech Shiráků nejméně známý a tudíž neohleděný, jelikož je to docela vzácná customka ;)
Akorát ten povrch je docela nepraktický, neskutečně se to zapatlává.
A na fotkách je všude origoš, jestli ho někdy přece jen udělají, což jim (Jufule) jako ostatní slibované nože už nevěřím, kdoví jaká bude kopie Šroubek na pivotu už je taky ohlodaný, jako od kitajců
Akorát ten povrch je docela nepraktický, neskutečně se to zapatlává.
A na fotkách je všude origoš, jestli ho někdy přece jen udělají, což jim (Jufule) jako ostatní slibované nože už nevěřím, kdoví jaká bude kopie Šroubek na pivotu už je taky ohlodaný, jako od kitajců
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
První Shiro s M390
Kevin to pěkně šidí, co se replik týče, dělá si předražené Koncepty a aby se aspoň něco hnulo, dal na Icebreakera M390. Místo aby udělal třeba F7-čku.
Jen nevím, jestli to za těch 8 kil navíc stojí, ty 4 znaménka na čepeli
http://www.dhgate.com/store/product/kev ... 63000.html Koukám jeden prodejce k němu nabízí i klíč, co jsme marně hledali a vyráběli sami:
Jen nevím, jestli to za těch 8 kil navíc stojí, ty 4 znaménka na čepeli
http://www.dhgate.com/store/product/kev ... 63000.html Koukám jeden prodejce k němu nabízí i klíč, co jsme marně hledali a vyráběli sami: