Ksakru píše:Ono já s těch origo mám takový jiný - lepší pocit .. asi víte o co jde ..

To je právě to, že věsměs nevíme, i když Ti to přejeme
Já tu psal, že jsem si jako první pořádný nůž pořídil origo Microtech Ultratech za cca 6 litrů a tak mě naopak pálil v ruce, že jsem se ho do 14-ti dnů zbavil. Ač jsem se na něj nesmírně těšil, strašně mi vadil ten nepoměr cena výkon. A když teď vidím
tentýž nůž ještě s příjemnější pružinou na DH za $50 k nerozeznání od origoše, je mi jasné, kde se stala chyba, nebo byl můj problém. Taky jich šlo do světa za pár měsíců přes 200ks jen u jednoho prodejce, a z 90% do země výrobce, USA
A stejně jako G36 mě naopak bavilo ty kudly ladit a customizovat, i když to nebylo někdy úplně možné. Ale aspoň hřála cena a nemusel jsem nůž pak měsíce točit v bazaru na knife, kde jsem m.j. četl spousty příspěvků na nepodařené originály, ani s nimi to není vždy výhra.
Jo něco jiného jsou místní nožíři, tam smekám a nebránil bych se investovat, být v Tvé kůži, kdy už Tě tak nějak nic sériového nebaví. Já si říkal, kde je Tě konec, a on nám migroval ke konkurenci, ehm, k originálům
Je to o prioritách, pokud na to člověk má a stačí mu jen těch 5-7 nožů a točí je, proč ne origoše. Kdo chce mít nožů více a nerad prodává, případně rád upravuje, China vede. Byť to tam pomalu také končí, přechází v vlastní předražené produkci, a to už bych asi opravdu raději podporoval české nožíře...
Tak krásné vánoce