single/chisel grind
-
- Poděkoval: 4×
- Má poděkování: 2×
- Kontaktovat uživatele:
single/chisel grind
Zdravím,
napadlo mě jestli mi někdo nepomůžete, tím, že si vzpomenete na nějaký nůž který by odpovídal mým nesmyslným požadavkům
chtěl bych kapesní nůž, civilního/nějšího vzhledu - Emerson se mi žádnej nelíbil - a seznam idealních parametrů:
- chizel (single) bevel grind, nebo jeho obdoba
- deep pocket clip ideal
- aspoň 9cr/440c +
- kovová rukojeť (titan, hliník,...), hrubá -s nejakým vzorem, výbrusem at to neklouže
- flipper by byl pěknej
...kdyby mě eště něco napadlo, doplním, ale budu rád když se tu objeví aspoň něco, osobně jsem přes takovej nůž zatím nepřešel
Děkuju
napadlo mě jestli mi někdo nepomůžete, tím, že si vzpomenete na nějaký nůž který by odpovídal mým nesmyslným požadavkům
chtěl bych kapesní nůž, civilního/nějšího vzhledu - Emerson se mi žádnej nelíbil - a seznam idealních parametrů:
- chizel (single) bevel grind, nebo jeho obdoba
- deep pocket clip ideal
- aspoň 9cr/440c +
- kovová rukojeť (titan, hliník,...), hrubá -s nejakým vzorem, výbrusem at to neklouže
- flipper by byl pěknej
...kdyby mě eště něco napadlo, doplním, ale budu rád když se tu objeví aspoň něco, osobně jsem přes takovej nůž zatím nepřešel
Děkuju
''I Felt Like Destroying Something Beautiful''
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
Brian Nadeau
Nevím, k čemu je dobrý chizel grind, to si můžeš ve finále zprasit sám, jinak zbytku by mohl vyhovovat tento hliníkáč za hubičku, s tanto či drop pointem. Mám a jsem spokojen ;)dandax píše:chizel (single) bevel grind, nebo jeho obdoba
- deep pocket clip ideal
- aspoň 9cr/440c +
- flipper by byl pěknej
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím v tom problém, stáhnout tomu fazetu jen na jednu půlku, možná o 20 minut více práce, a pár setin kamene dolů
Každopádně chizel se používá na některé japonské kuchyňáky či sekáčky, případně na serrated ostří, na zavíráku je to podivnost, proto to nikdo nedělá. Tady v práci s tím kolega přišel na obří nůž co krájíme směs na kalandr, že prý si ho tak chce brousit. Asi po půl roce boje jsem to neustál a stáhl to na brusce na flat ground a musel uznat, že to konečně řeže.
Co se týče Briana, fotky jsem nedělal, jen zevnitř. Nožík je krásný, hliník je v ruce takový zvláštní, a umožňuje spoustu barev.
Každopádně za $38 je to zadarmo, a ještě s dvouřadýma a na podložkách, skáče to jak šlak ;)
Každopádně chizel se používá na některé japonské kuchyňáky či sekáčky, případně na serrated ostří, na zavíráku je to podivnost, proto to nikdo nedělá. Tady v práci s tím kolega přišel na obří nůž co krájíme směs na kalandr, že prý si ho tak chce brousit. Asi po půl roce boje jsem to neustál a stáhl to na brusce na flat ground a musel uznat, že to konečně řeže.
Co se týče Briana, fotky jsem nedělal, jen zevnitř. Nožík je krásný, hliník je v ruce takový zvláštní, a umožňuje spoustu barev.
Každopádně za $38 je to zadarmo, a ještě s dvouřadýma a na podložkách, skáče to jak šlak ;)