Spyderco
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
No mě to drhne o pojistku, nechce to pustit No jasně a další zádrh je přechod přes kuličku. Jednou rukou je to docela náročné...
Já na ty Spiderca nikdy moc nebyl, i když vlastně můj jediný originál je právě od nich, už jsem ho tu jednou vystavil, ale zase zrušil
Ta Terzuola je aspoň taková malinká zajímavá, a chodí dokonale, však taky stála... A nemá žádnou pojistku, drží ji jen napružené kuličky
Já na ty Spiderca nikdy moc nebyl, i když vlastně můj jediný originál je právě od nich, už jsem ho tu jednou vystavil, ale zase zrušil
Ta Terzuola je aspoň taková malinká zajímavá, a chodí dokonale, však taky stála... A nemá žádnou pojistku, drží ji jen napružené kuličky
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spyderco tuning :-)
Nějak jsem se do toho nože zasukoval, nejen že jej nikdo z přátel zatím nechtěl (pro sebe jsem ho původně nekupoval), ale ještě mi ho jeden nešika lehce poškrábal u čepu nože nad framelockem. Chvíli jsem se tím trápil a dumal co dál, pak mě napadla spásná myšlenka opět jej rozebrat a zanést přátelům na opískování. Jenom jiskry lítaly
Za půl hoďky byl už i v kopě a nemohu si to vynachválit!
Samozřejmě mírně zesvětlal, ale ke kráse, a už není tak háklivý na dotek kovu či tvrdého předmětu. Povrch co měl jsem ostatně nepochopil na žádném noži s touto úpravou titanu, mají to všecky Sebenzy, stačí kontakt s klíči v kapse, nešikovný tah šroubovákem, a nůž je nenávratně "použitý" a nám perfekcionalistům zbydou oči pro pláč...
No po mém pokusu už se nebojím především jakýkoli klon (co mě takto naštve) opískovat
Za půl hoďky byl už i v kopě a nemohu si to vynachválit!
Samozřejmě mírně zesvětlal, ale ke kráse, a už není tak háklivý na dotek kovu či tvrdého předmětu. Povrch co měl jsem ostatně nepochopil na žádném noži s touto úpravou titanu, mají to všecky Sebenzy, stačí kontakt s klíči v kapse, nešikovný tah šroubovákem, a nůž je nenávratně "použitý" a nám perfekcionalistům zbydou oči pro pláč...
No po mém pokusu už se nebojím především jakýkoli klon (co mě takto naštve) opískovat
- Přílohy
- Theraphosa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Theraphosa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spyderco Paramilitary 2 replika
Spyderco Paramilitary 2 v carbonu - 111g! Koupil jsem si ho kdysi v G10, ale para 2 mě moc neoslovilo, ani kdyby bylo v originále. Připadá mi, že to není moc bytelný nůž.
http://www.aliexpress.com/item/2014-NEW ... 41784.html
http://www.aliexpress.com/item/2014-NEW ... 41784.html
- McBarbar
- Poděkoval: 13×
- Má poděkování: 28×
- Kontaktovat uživatele:
Já ho měl v G-10 s vlnitým povrchem a tmavým "acid stonewash" povrchem, líbila se mi ta kombinace povrchovek, snad i tím víc že takovou Spyderco nedělá. Vzal jsem ho, protože se mi líbil, PM2 má spoustu skalních zastánců, tak jsem chtěl vyzkoušet nůž stejných tvarů v praxi...a taky proto že stál $22 :-D Bohužel jsem ho ztratil, což mě tolik neštve kvůli penězům, jako spíš že to byl fest dobrý nůž a mohl zastat spousty hrubé práce, kterou bych nerad prznil dražší kousky
Co se týče oceli, velice příjemně mě překvapil, dával jsem mu sežrat všechny denní práce, co mě jen napadly, a přídavky v podobě strouhání tvrdého suchého dřeva - a zvládal to na výbornou, nijak zvlášť se netupil. Když mi upadl na beton (zavřený), nárazem se pootevřel a křísl špičkou, a vypadalo to že se stejnou měrou ohla jako ulomila, na tom půlmilimetru o nějž přišla. Takže skoro ideální balanc tvrdosti a plasticity, i když to nevypovídá nic o skutečné houževnatosti.
Z výroby to mělo hrozně tuhý chod, i lock, a dostat klip na kalhoty vyžadovalo kvůli těm vlnkám trochu násilí. Nabroušení z výroby bylo vcelku bez výhrad ať k úhlu či finální ostrosti. Po rozebrání (klasický problém - protáčení závitových trubiček) jsem oleštil všechny třecí plochy, mikrobruskou sebral trochu kovu v místě ohybu zamykací závory (síla poklesla tak na 1/2 až 2/3, v tu chvíli to odjistila i holka) a zabrousil rukojeť pod klipem - a rázem z toho byl nůž, který by neurazil ani uživatele pravé PM2. Tedy, urazil, tím že je z číny a stojí bez nadsázky desetinu.
Chodil na cvrnknutí palcem, vůle žádné, a po pár rozebráních a prohlédnutí konstrukce jsem zkonstatoval, že to nijak ošizené, nebál bych se s ním zabrat.
Vlastně hledám důvod proč si ho nekoupit znovu - momentálně je to asi proto, že zvlněná G10 není a ten karbonový co jsi poslal se mi zas až tolik nelíbí. Celkově je PM2 bezvadně ergonomický a obratný nůž, byť mu chybí flipper a konstruktér ho zbytečně ošidil o 1cm ostří a možnost dokrajovat. Uvidíme...třeba se zas objeví v té "mé" variantě a neodolám. Vlastně jeden problém má - levák může mít trochu problém se nepořezat, kamoš nožomil s tím mým při prvním pokusu o zavření jenou rukou prolil krev
Ještě bych podotkl, že na Ali je kopií PM2 víc, ale ty laciné stojí za prd...viz vlákno Kopie a falzifikáty na knifu. Tenhle karboňák je podle detailů a stylu fotek sesterský model toho mého, takže bych se nebál do něj jít, bude za ty kačky rozhodně stát
Co se týče oceli, velice příjemně mě překvapil, dával jsem mu sežrat všechny denní práce, co mě jen napadly, a přídavky v podobě strouhání tvrdého suchého dřeva - a zvládal to na výbornou, nijak zvlášť se netupil. Když mi upadl na beton (zavřený), nárazem se pootevřel a křísl špičkou, a vypadalo to že se stejnou měrou ohla jako ulomila, na tom půlmilimetru o nějž přišla. Takže skoro ideální balanc tvrdosti a plasticity, i když to nevypovídá nic o skutečné houževnatosti.
Z výroby to mělo hrozně tuhý chod, i lock, a dostat klip na kalhoty vyžadovalo kvůli těm vlnkám trochu násilí. Nabroušení z výroby bylo vcelku bez výhrad ať k úhlu či finální ostrosti. Po rozebrání (klasický problém - protáčení závitových trubiček) jsem oleštil všechny třecí plochy, mikrobruskou sebral trochu kovu v místě ohybu zamykací závory (síla poklesla tak na 1/2 až 2/3, v tu chvíli to odjistila i holka) a zabrousil rukojeť pod klipem - a rázem z toho byl nůž, který by neurazil ani uživatele pravé PM2. Tedy, urazil, tím že je z číny a stojí bez nadsázky desetinu.
Chodil na cvrnknutí palcem, vůle žádné, a po pár rozebráních a prohlédnutí konstrukce jsem zkonstatoval, že to nijak ošizené, nebál bych se s ním zabrat.
Vlastně hledám důvod proč si ho nekoupit znovu - momentálně je to asi proto, že zvlněná G10 není a ten karbonový co jsi poslal se mi zas až tolik nelíbí. Celkově je PM2 bezvadně ergonomický a obratný nůž, byť mu chybí flipper a konstruktér ho zbytečně ošidil o 1cm ostří a možnost dokrajovat. Uvidíme...třeba se zas objeví v té "mé" variantě a neodolám. Vlastně jeden problém má - levák může mít trochu problém se nepořezat, kamoš nožomil s tím mým při prvním pokusu o zavření jenou rukou prolil krev
Ještě bych podotkl, že na Ali je kopií PM2 víc, ale ty laciné stojí za prd...viz vlákno Kopie a falzifikáty na knifu. Tenhle karboňák je podle detailů a stylu fotek sesterský model toho mého, takže bych se nebál do něj jít, bude za ty kačky rozhodně stát
- Theraphosa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spyderco Techno
Jeden z mála nožů s dírou, který se mi líbí. Je to ovšem prcek Rozměry uvádějí stejné jako u originálu.
http://www.aliexpress.com/item/New-C158 ... 49659.html
Celková délka: 152mm
Délka čepele: 65mm
Tloušťka čepele: 4,5mm
Čepel: D2
Váha: 102g
Střenky: TC4 Titanium
http://www.aliexpress.com/item/New-C158 ... 49659.html
Celková délka: 152mm
Délka čepele: 65mm
Tloušťka čepele: 4,5mm
Čepel: D2
Váha: 102g
Střenky: TC4 Titanium
- G36
- Poděkoval: 43×
- Má poděkování: 165×
- Kontaktovat uživatele:
Ďalšia novinka (nespomeniem si na origo názov , žeby Slysz bowie ?)
Veľkosťou lepšie ako techno
Overall Length: 198mm
Blade length: 87 mm
Blade thickness: 3.5mm
Blade material: 100% real D2
Hardness: 60HRC
Blade Finish: Pearl Stone wash
Handle Material: Titanium alloy
System: Copper washer system
Net weight:120g
http://www.aliexpress.com/item/Newest-C ... 08675.html
Veľkosťou lepšie ako techno
Overall Length: 198mm
Blade length: 87 mm
Blade thickness: 3.5mm
Blade material: 100% real D2
Hardness: 60HRC
Blade Finish: Pearl Stone wash
Handle Material: Titanium alloy
System: Copper washer system
Net weight:120g
http://www.aliexpress.com/item/Newest-C ... 08675.html
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spyderco C07P
Co říkáte na tohle policajtské Spyderco? Za cca měsíc prodaných 86kousků, 100% feedback, to se povedlo ;)
Spyderca moc nemusím, tohle je navíc 24cm macek se 186g, ale za těch 29USD je to myslím pěkný kousek...
http://www.aliexpress.com/store/product ... 55262.html Tohle se prodává na amazonu za $96:
Spyderca moc nemusím, tohle je navíc 24cm macek se 186g, ale za těch 29USD je to myslím pěkný kousek...
http://www.aliexpress.com/store/product ... 55262.html Tohle se prodává na amazonu za $96: