Rike knives
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
Rike knives
Další čínský počin, docela vydařený. Přišel mi mail s odkazem na něj, že sice žijou hlavně z klonů, ale začínají vyrábět i vlastní nože, tak je máme podpořit
22,5cm, 175g, CPM-D2, 100USD.
Opět je to taková směska několika nožů, no pohráli si s povrchovými úpravami, líbí se mi to a fandím jim. Jen ten flipper je "duráckij", co to je propána za obří nevzhlednou ploutev? Kdyby byl o 20g lehčí a cenovka šla k 60USD, ten zlatý bych možná zkusil ;)
22,5cm, 175g, CPM-D2, 100USD.
Opět je to taková směska několika nožů, no pohráli si s povrchovými úpravami, líbí se mi to a fandím jim. Jen ten flipper je "duráckij", co to je propána za obří nevzhlednou ploutev? Kdyby byl o 20g lehčí a cenovka šla k 60USD, ten zlatý bych možná zkusil ;)
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- McBarbar
- Poděkoval: 13×
- Má poděkování: 28×
- Kontaktovat uživatele:
Rike
Taky mě to hned napadlo, Hinderer - i tím velikým choilem. Ten mě trochu odrazuje, i když spíš jen proto, že by tam mohlo být ještě ostří. Flippery považuju za přerostlé na polovině nožů, co znám, ale beru to jako snahu výrobce usnadnit otvírání i nerozchozeného nože, a je to odstranitelné (obrousit ho můžu, zvětšit nee).
Jinak až na to divoké a samoúčelné žlábkování čepele a nepříliš dekorativní dekor na střence se mi moc líbí ten modrý. Na to, jak čudně často vypadají originální čínské designy je tohle mooc povedené!
Jinak až na to divoké a samoúčelné žlábkování čepele a nepříliš dekorativní dekor na střence se mi moc líbí ten modrý. Na to, jak čudně často vypadají originální čínské designy je tohle mooc povedené!
- Theraphosa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
RK1502
Čínský originální výrobce Rikeknife představil nový model RK1502. Evidentně se motivovali Lionsteel TiSpinem a klip je z Hinderera Ale jinak se mi kudlík celkem líbí. Jaká použili ložiska neuvádějí. Cena je ovšem docela vysoká
Celková délka: 225mm
Čepel délka: 95mm
Materiál čepele: S35VN
Tvrdost: 59-60HRC
Střenky: TC4 Titanium
Váha: 159g
Cena: 200 USD
http://www.aliexpress.com/item/2015-NEW ... 17204.html
Celková délka: 225mm
Čepel délka: 95mm
Materiál čepele: S35VN
Tvrdost: 59-60HRC
Střenky: TC4 Titanium
Váha: 159g
Cena: 200 USD
http://www.aliexpress.com/item/2015-NEW ... 17204.html
-
- Poděkoval: 2×
- Má poděkování: 8×
- Kontaktovat uživatele:
RK1501
Akorát jsem na něj včera taky koukal, když kdosi na knife.cz zmínil Rike ve vlákně o čínských nožích. Je parádní, stejně jako ten druhej (RK1501) od Rike knives, který ten prodejce nabízí. A ani jsem si nevšiml té podobnosti s Tispine.
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za ten RK1501 někde chtějí 260 USD!
Jestli si myslí, že exklusivitu a prodejnost těmto svým nožům zvednou přemrštěnou cenou, tak to se asi pomátli
Pěkné jsou, to jo, ale tak max. do 150 dolarů, to jsem zvědav, kdo jim to koupí
Je pravda, že se na ně konečně dá dívat, ten zlatý je krásný. A vypadá to, že si pohráli s povrchovou úpravou, to by mohla být jiná liga než dosud. Na chvíli se objevil i s M390, za neskutečných 300USD...
Jestli si myslí, že exklusivitu a prodejnost těmto svým nožům zvednou přemrštěnou cenou, tak to se asi pomátli
Pěkné jsou, to jo, ale tak max. do 150 dolarů, to jsem zvědav, kdo jim to koupí
Je pravda, že se na ně konečně dá dívat, ten zlatý je krásný. A vypadá to, že si pohráli s povrchovou úpravou, to by mohla být jiná liga než dosud. Na chvíli se objevil i s M390, za neskutečných 300USD...
- Theraphosa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mají ho i za 200, ale je to fakt dost, za těch 150 by to šlo.
http://www.aliexpress.com/item/RIKE-KNI ... 21853.html
http://www.aliexpress.com/item/RIKE-KNI ... 21853.html
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1501B
Tak nevím, jak to s tím značením mají, každopádně to rozjeli ve velkém a verze s názvem 1501B se dělá ve třech barvách za 240USD...
Zde jsou zase zajímavé fotky z továrny
Když vidím to složení "odborných montážníků" v šusťákovkách, nedivím se, že musíme každý nůž rozebrat a týden ladit
Zde jsou zase zajímavé fotky z továrny
Když vidím to složení "odborných montážníků" v šusťákovkách, nedivím se, že musíme každý nůž rozebrat a týden ladit
- McBarbar
- Poděkoval: 13×
- Má poděkování: 28×
- Kontaktovat uživatele:
Mno je to trochu drahé, ale jestli jim to amíci kupují...já si raději koupím nůž který budu muset trochu poladit, ale za polovinu Koneckonců Dicoria a podobní nás zásobují noži od $70 do $120 s D2 a S35VN s čím dál lepšími designy, kolikrát originálními, a skvělou konstrukcí. A tak trochu nevěřím že tenhle by ladit nebylo třeba, vlastně jsem asi držel jen málo kudel, které byly z výroby cajk...i ZT zpravidla potřebují nějaké úpravy
Designově se mi líbí, až na ty veliké blýskavé šrouby a barvy anodizace, jinak se to asi bude hezky držet a tvarově mi to připomíná zaoblenou verzi čepelí Benchmade 810 resp 940, prostě Osborne design. Nicméně jak tak pátrám v paměti a na ali, originální design to taky moc není, je to s několika málo obměnami obšlehnutý Bailian Light Cavalry (netuším, jestli ten je sám o sobě kopií jiného nože) - ten ovšem stojí v D2 $99, Rike si za ni řekne $160! A k verzím za $300 asi ani není třeba se vyjadřovat, i kdyby skutečně byly z M390 (při takové ceně už by se cena oceli ztratila, to jo), jsou už výrazně dražší než aktuální modely ZT, Spyderco, popř Lionsteel a dalších ve stejných nebo lepších ocelích, které používají vlastní designy a nabízí zpravidla jistotu celoživotních záruk!
Co se týče obrázků z výroby, ty mě vždycky fascinovaly - jestli v takových podmínkách skutečně vyrábějí tyhle nože, mají můj respekt. Takové Spy Paramilitary 2 se vyrábí na moderních linkách, brousí ho robotická ruka...a číňani v šusťákovkách to zvládají na koleni v garáži? Mno ale za co pak těch $300?
Jinak velmi mě pobavil i nápis na čepeli, "Fail to show restraint" čímž asi mysleli něco jako "Nenechat se omezovat", ale asi jim nezbyly prachy na zaplacení někoho, kdo umí anglicky a kdo by jim řekl, že dát si slovo "Fail" do motta na čepel je tak trochu...fail.
Designově se mi líbí, až na ty veliké blýskavé šrouby a barvy anodizace, jinak se to asi bude hezky držet a tvarově mi to připomíná zaoblenou verzi čepelí Benchmade 810 resp 940, prostě Osborne design. Nicméně jak tak pátrám v paměti a na ali, originální design to taky moc není, je to s několika málo obměnami obšlehnutý Bailian Light Cavalry (netuším, jestli ten je sám o sobě kopií jiného nože) - ten ovšem stojí v D2 $99, Rike si za ni řekne $160! A k verzím za $300 asi ani není třeba se vyjadřovat, i kdyby skutečně byly z M390 (při takové ceně už by se cena oceli ztratila, to jo), jsou už výrazně dražší než aktuální modely ZT, Spyderco, popř Lionsteel a dalších ve stejných nebo lepších ocelích, které používají vlastní designy a nabízí zpravidla jistotu celoživotních záruk!
Co se týče obrázků z výroby, ty mě vždycky fascinovaly - jestli v takových podmínkách skutečně vyrábějí tyhle nože, mají můj respekt. Takové Spy Paramilitary 2 se vyrábí na moderních linkách, brousí ho robotická ruka...a číňani v šusťákovkách to zvládají na koleni v garáži? Mno ale za co pak těch $300?
Jinak velmi mě pobavil i nápis na čepeli, "Fail to show restraint" čímž asi mysleli něco jako "Nenechat se omezovat", ale asi jim nezbyly prachy na zaplacení někoho, kdo umí anglicky a kdo by jim řekl, že dát si slovo "Fail" do motta na čepel je tak trochu...fail.
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně jsi to napsal, co dodat. Rike knives na mě působí jako rodinná firma, ale snaží se a majitel Richard Wu je noži doslova posedlý
Zde jsou jejich stránky:
https://instagram.com/rike_knife/
Skoukl jsem tam spoustu fotek a zajímavých videí, nejen otvírání jeho nožů, ale i výroby samotné a dokonce i skupinového večerního "cvičení" (či tance?) tamních girls, dobrá práce Sám pan "Ričrt": K této fotce mě velmi pobavil fanouškův komentář
Zde jsou jejich stránky:
https://instagram.com/rike_knife/
Skoukl jsem tam spoustu fotek a zajímavých videí, nejen otvírání jeho nožů, ale i výroby samotné a dokonce i skupinového večerního "cvičení" (či tance?) tamních girls, dobrá práce Sám pan "Ričrt": K této fotce mě velmi pobavil fanouškův komentář