Úpravy a tuning nožů
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
No vidiš, a já se zrovna na barvení všeho krom titanu těšil nejvíce
Jedná se mi o šrouby a zbytek z klonů Shira, které jsou z bláta, jak jsme si tu už stěžovali, takže titan nikoli...
Jak tedy barvili číňani tento stále prodávaný nůž, plamenem? Co to obnáší?
http://www.cinskenoze.cz/viewtopic.php? ... rt=10#p107
Jedná se mi o šrouby a zbytek z klonů Shira, které jsou z bláta, jak jsme si tu už stěžovali, takže titan nikoli...
Jak tedy barvili číňani tento stále prodávaný nůž, plamenem? Co to obnáší?
http://www.cinskenoze.cz/viewtopic.php? ... rt=10#p107
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To chceš říct, že všechny nože co mají anodizované "skrůtky" aspol. je mají z titanu? Někdy tam nebyl ani žádný cenový rozdíl, já měl za to, že je to normální ocel, nevěřím, že by si zrovna číňani dali tu práci a krom barvení ještě vyráběli čepy, šrouby a standoffs z titanu, a za minimální příplatek. Jsou to lenoši a chtějí hlavně vydělat, kdoví čím a jak to barvili, ale že je to z titanu nevěřím
Každopádně díky za zájem, asi to tedy odložíme, nebo necháme otevřené, hlavně že jsi mezi námi ;)
Každopádně díky za zájem, asi to tedy odložíme, nebo necháme otevřené, hlavně že jsi mezi námi ;)
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No neměl by být problém je zvážit a srovnat s ostatními. Když jsem jim brousil hranky, připadly mi všechny z jednoho kovu. Titanové šrouby a stand-offs jsou věcí tuningu originálů, myslím BlaBlaB prodával sadu na Hinderera za dva litry. Což je pro nás cena kvalitního klonu
Vidím v tom jen úsporu pár gramů (což by mnohem víc pomohlo odfrézovat vnitřek střenek) či především možnost barevné anodizace. Pokud je to stříbrné a za hubičku, bude to ocel, a ještě měkká
Pro mě každopádně zklamání, chtěl jsem šperkovat hlavně tohle.
Koukám na Kevinův malý Hinderer, tam se krom střenek barvil navíc jen klip a stand-offs, zbytek bude opět ocel.
Vidím v tom jen úsporu pár gramů (což by mnohem víc pomohlo odfrézovat vnitřek střenek) či především možnost barevné anodizace. Pokud je to stříbrné a za hubičku, bude to ocel, a ještě měkká
Pro mě každopádně zklamání, chtěl jsem šperkovat hlavně tohle.
Koukám na Kevinův malý Hinderer, tam se krom střenek barvil navíc jen klip a stand-offs, zbytek bude opět ocel.
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
- G36
- Poděkoval: 43×
- Má poděkování: 165×
- Kontaktovat uživatele:
Ale titán nie je mäkký,aspoň Gr.5 z ktorého by mali byť skrutky(mal by mať okolo 45-47 Hrc,podľa toho čo som čítal)Theraphosa píše:A co když ty šroubky (třeba u Kevina) jsou opravdu titanové a právě proto měkké?
Ja mám kus titánu Gr.5 o hrúbke 3,2 mm a urobiť z neho nejaký tvar na pásovke je fuška.Je to tvrdé a hlavne húževnaté ;) ,tvári sa podobne ako potravinárska nerez.Trochu ho pritlačím,prehrejem a už sa tvorí veľká hnusná "ihla" na hrane.Stalo sa mi,že sa zasekla medzi pás a stolík Skoro to zastavilo 3,2kW /400V motor!Zkurvil som si ním asi 3 pásy
Pravdaže Gr.1 a 2 sú mäkké ,ale z toho by skrutky nerobil ani číňan-či????
- G36
- Poděkoval: 43×
- Má poděkování: 165×
- Kontaktovat uživatele:
Titan
Skočil som do garáže-titan gr.5 farbený plynovým horákom
Asi viete čoho je to kopia,čepeľ bola asi z prekaleného hovna ,na lome to vyzerá ako šedá liatina a aj zvuk pri klepnutí to má nejaký drevený.
Ale do tretice všetko dobré...???
Najhoršie je trafiť sa na rozmer zubu poistky
Asi viete čoho je to kopia,čepeľ bola asi z prekaleného hovna ,na lome to vyzerá ako šedá liatina a aj zvuk pri klepnutí to má nejaký drevený.
Ale do tretice všetko dobré...???
Najhoršie je trafiť sa na rozmer zubu poistky