Sbírka Ksakru
- Ksakru
- Poděkoval: 49×
- Má poděkování: 40×
Sbírka Ksakru
Zdravíčko ve spolek.
Rád vidím skupinu lidí - podobných bláznů jako jsem já
I když teprve začínám - nějaký ten nůž z Číny mi už rukama prošel. Většinou se mi přestane líbit, tak ho pošlu do světa. Doma mi zatím zůstaly akorát shirogorov 110, shirogorov poluchetkiy a paramilitary 2.
Nicméně další kousky na vyzkoušení jsou na cestě:
Spyderco C94
Spyderco Civilian
Spyderco C36 Orange
Medford Praetorian ( verze s G10 )
Medford Tunnel Ratt
Direware solo verze carbon
Tak uvidím, který zůstane doma do sbírky.
Takže jakmile některý dorazí, dám foto a nějaký ten koment.
Zdarec
Rád vidím skupinu lidí - podobných bláznů jako jsem já
I když teprve začínám - nějaký ten nůž z Číny mi už rukama prošel. Většinou se mi přestane líbit, tak ho pošlu do světa. Doma mi zatím zůstaly akorát shirogorov 110, shirogorov poluchetkiy a paramilitary 2.
Nicméně další kousky na vyzkoušení jsou na cestě:
Spyderco C94
Spyderco Civilian
Spyderco C36 Orange
Medford Tunnel Ratt
Tak uvidím, který zůstane doma do sbírky.
Takže jakmile některý dorazí, dám foto a nějaký ten koment.
Zdarec
- Weiny
- Site Admin
- Poděkoval: 105×
- Má poděkování: 99×
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky, tož vitaj, určitě se pak pochlub, Spyderek tu moc nemámeKsakru píše: Nicméně další kousky na vyzkoušení jsou na cestě:
Spyderco C94
Spyderco Civilian
Spyderco C36 Orange
Medford Tunnel Ratt
Jen jak tak koukám, krom toho Direware jsou to všechno nože kolem dvacky USD, a tam je ta kvalita vždy hodně s kompromisy, pak není divu, že to posíláš vzápětí do světa ;)
- Ksakru
Jasný zkouším i ty levné , chci si je osahat a pořád doufám, že i z těch si nějaký oblíbím ..
Ale podvědomě tuším že asi ne .. Civilian už má kupce a ještě nedorazil.
Jediné to paramilitary mě sedí do ruky zatím, taky ho nosím někdy sebou. Ale je to šunt ..
Ty malé šroubečky na G10 se protáčí (nejdou dotáhnout) ale to lze dořešit .. ještě jsem se k tomu nedostal ..
Včera jsem ho mazal .. zkouším grafitovou mazací pastu na vysoké teploty .. název z hlavy nevím - máme ho v práci.
Nůž dorazil - klasika - mastnější než kdybych ho vytáhnul z konzervy od sardinek. Plný písku.
Shirogorov poluchetkiy taktéž jako každý dorazil naprosto mastný .. ještě jsem ho nerozdělával nemám klíč a oproti
spydercu nebyl v něm písek a chod byl pěkně plynulý .. jen jsem dovnitř stříknul trochu balistolu.
Také mi dobře sedí v ruce, proto jsem si ho nechal. No a Shiro 110 mám, protože je to krásný nůž..
Klasika u klipu ulomení hlavičky menšího šroubku při rozborce... ( poslal mi nový ) rozdělán namazán -velká spokojenost.
Ale myslím že tyto nože znáte dobře a není třeba je zde nějak rozmazávat a nějak zvlášť fotit.
Líbí se mi nože s karbonem .. ale to bych koupil 1 za měsíc a asi to tak budu muset začít dělat .. než kupovat každý týden jeden levný.
Nyní plánuji nejspíše toto:
http://www.aliexpress.com/item/Free-HK- ... 93122.html
Ale podvědomě tuším že asi ne .. Civilian už má kupce a ještě nedorazil.
Jediné to paramilitary mě sedí do ruky zatím, taky ho nosím někdy sebou. Ale je to šunt ..
Ty malé šroubečky na G10 se protáčí (nejdou dotáhnout) ale to lze dořešit .. ještě jsem se k tomu nedostal ..
Včera jsem ho mazal .. zkouším grafitovou mazací pastu na vysoké teploty .. název z hlavy nevím - máme ho v práci.
Nůž dorazil - klasika - mastnější než kdybych ho vytáhnul z konzervy od sardinek. Plný písku.
Shirogorov poluchetkiy taktéž jako každý dorazil naprosto mastný .. ještě jsem ho nerozdělával nemám klíč a oproti
spydercu nebyl v něm písek a chod byl pěkně plynulý .. jen jsem dovnitř stříknul trochu balistolu.
Také mi dobře sedí v ruce, proto jsem si ho nechal. No a Shiro 110 mám, protože je to krásný nůž..
Klasika u klipu ulomení hlavičky menšího šroubku při rozborce... ( poslal mi nový ) rozdělán namazán -velká spokojenost.
Ale myslím že tyto nože znáte dobře a není třeba je zde nějak rozmazávat a nějak zvlášť fotit.
Líbí se mi nože s karbonem .. ale to bych koupil 1 za měsíc a asi to tak budu muset začít dělat .. než kupovat každý týden jeden levný.
Nyní plánuji nejspíše toto:
http://www.aliexpress.com/item/Free-HK- ... 93122.html
- Theraphosa
- Moderátor
- Poděkoval: 193×
- Má poděkování: 42×
- Kontaktovat uživatele:
To Paramilitary jsem také koupil, asi dva roky nazpátek. Jak píšeš, kvalita nevalná, problémy se šroubky, šlo z domu ;) Ten karbonový Hinderer vypadá dobře, akorát u nich je častý problém v souměrném výbrusu. Prošlo mi jich rukama asi 5, včetně malého Kevinova, a u některých byl ten výbrus fakt tragedie Je to sázka do loterie a u Wild Boar bych možná věřil i té S35VN.
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
----> Ksakru
Připomínáš mi mě přesně před rokem ;) Teda až na ten Glock
Začínal jsem Sebenzami (Tebe berou Spyderca) a hned po nich přišel první Hinderer, přesně ten karbonový, co o něm uvažuješ také. Mě stál 63USD, ale pohyboval se i kolem 80USD a S35VN jim v tomto případě moc nevěřím. Za tu jsem si později připlatil zde: http://www.aliexpress.com/item/Rick-Hin ... 06737.html
Ale jak tu často oprávněně lamentuje Caul, věřit je jim to těžko, bez dalších testů, ke kterým drze v popisku občas vyzývají...
Jen počítej s tím, že tento Hinderer má nejspíš jako můj podložky. Dalo mi práci je vyladit, ale tento kus z ruky nedám.
U těch Hindererů je to vlastně celkem fuk, jestli mají ložiska či podložky, stejně se u nich vesměs musí šmrdlat zápěstím a podložky určitě vydrží hrubší zacházení
Připomínáš mi mě přesně před rokem ;) Teda až na ten Glock
Začínal jsem Sebenzami (Tebe berou Spyderca) a hned po nich přišel první Hinderer, přesně ten karbonový, co o něm uvažuješ také. Mě stál 63USD, ale pohyboval se i kolem 80USD a S35VN jim v tomto případě moc nevěřím. Za tu jsem si později připlatil zde: http://www.aliexpress.com/item/Rick-Hin ... 06737.html
Ale jak tu často oprávněně lamentuje Caul, věřit je jim to těžko, bez dalších testů, ke kterým drze v popisku občas vyzývají...
Jen počítej s tím, že tento Hinderer má nejspíš jako můj podložky. Dalo mi práci je vyladit, ale tento kus z ruky nedám.
U těch Hindererů je to vlastně celkem fuk, jestli mají ložiska či podložky, stejně se u nich vesměs musí šmrdlat zápěstím a podložky určitě vydrží hrubší zacházení
- Weiny
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Gratulace, z klonů XM-18 je tento asi ten nej, co se v Číně dělá, karbon vypadá ze všech těch plastových střenek nejlépe a dobře se drží. Celotitanové verze jsou těžší a takové studené. A začínám věřit, že novější série opravdu dělají z tohoto plátu S35VN, který si dokonce dali na stránky nože
Ještě dodatek k těm slevám, dobré je si zapamatovat, nakolik který prodejce co kdy slevil, dá se to po tom po něm chtít slevit i dodatečně, pořád je to pro něj kšeft. Po domluvě na slevě se kudla koupí, ale nezaplatíš a počkáš, až seller upraví cenu ;)
Akorát tedy tuším, že se karbonový Shirák odsouvá do dály, snad jsem Tě od něj neodradil, to je jiná liga, pravý "gentle knife" Ještě dodatek k těm slevám, dobré je si zapamatovat, nakolik který prodejce co kdy slevil, dá se to po tom po něm chtít slevit i dodatečně, pořád je to pro něj kšeft. Po domluvě na slevě se kudla koupí, ale nezaplatíš a počkáš, až seller upraví cenu ;)
- Ksakru
Už jsem takhle smlouval .. takže znám .. cenu ti upraví i v košíku ..
no každopádně už mám zase vybráno na příště .. začínám šetřit
http://www.aliexpress.com/item/Kevin-Jo ... 02593.html
no každopádně už mám zase vybráno na příště .. začínám šetřit
http://www.aliexpress.com/item/Kevin-Jo ... 02593.html