Ikdyž nejde o nic zázračného a je to nožík za 13 $ tak ho zde zhodnotím než dorazí lepší kousky.
Nožík dorazil rychle - čistých 14 dní , přišel suchý a nikde žádný olej. Krabička klasika Spyderco.
Provedení je opravdu dobré za tyto peníze , otvírání jde docela z tuha ale myslím - že s tímto typem zámku to asi ani jinak nejde.
Nožík se při otvírání zasekne v jedné poloze cca 90° jako na foto ( něco jako poloviční pojistka - cvakne to ) . A pak v poloze pohotovostní.. zámek drží opravdu dobře .. na jednom videu jsem viděl že se mu při řezání nožík v kartonu sekl tak že se zavíral. Což myslím u tohoto kusu co mám asi nestane .. zas tak volný zámek není - a jak říkám i zavřít ho není jen tak a drží dobře.
Nejsem moc na tyto prcky , ale opravdu se dobře drží .. hlavně na palec který se suprově opře napůl o čepel a napůl o záda nože. ( ty tvary spyderca asi mají něco do sebe ) .. levnější varianty spyderca nemají leštěnou vnitřní část toho kolečka na čepeli .. tady je i vnitřek leštěný ..
Ostrost - klasika .. ostrý je .

Jistě to není S30V jak prodejce uvádí .ale tak dobrý .
Ještě jsem ho nerozdělával a taky není proč. Klip je spíše měkčí jde dobře od nože.
Nožík prodává snad 1 -2 prodejci a hodnocení mluví za vše .. spokojenost všech , umím si představit používat ho v práci ( karton a pod ) i třeba na houby a pod .. Ale nožík už má nového pána - švagr zabavuje
Celkové hodnocení 98% - poměr cena - kvalita